با انواع مختلف پوست و ویژگی‌های آن‌ها آشنا شوید!!

انواع مختلف پوست
انواع مختلف پوست

انواع مختلف پوست وچود دارد، هر پوستی متفاوت است. بنابراین، دانستن انواع پوست و بیماری‌هایی که ممکن است روی هر یک از آنها تأثیر بگذارد، مهم است. چگونه نوع پوست خود را بشناسیم؟ در این بخش از آموزش‌های یکتا آنلاین به توضیح مختصری در مورد انواع مو می‌پردازیم.

انواع پوست

معیارهای مختلفی برای طبقه بندی انواع مختلف پوست استفاده می‌شود. به عنوان مثال، طبقه بندی فیتزپاتریک که برای اولین بار در سال 1975 توصیف شد، بر اساس رنگ پوست و واکنش آن به قرار گرفتن در معرض نور خورشید است. از جمله برای تعیین نوع مناسب فاکتور محافظتـی در برابر آفتاب یا پیش بینی خطر سرطان پوست استفاده می‌شود. با این حال، از نظر زیبایی، پوست بر اساس چندین عامل مرتبط با تعادل آن طبقه بندی می‌شود از جمله:

  • ترشح چربی
  • هیدراتاسیون
  • سطح حساسیت

بنابراین، هر نوع پوست ویژگی‌های خاص خود را دارد و نیاز به مراقبت‌های متفاوتی دارد. نوع پوست توسط ژنتیک تعیین می‌شود، اگرچه تحت تأثیر عوامل دیگری نیز قرار می‌گیرد و می‌تواند با گذشت زمان تغییر کند. بر اساس این ویژگی‌ها، پنج نوع پوست سالم وجود دارد:

  • نرمال
  • خشک
  • چرب
  • مختلط (چه پوست چرب و چه پوست خشک)
  • حساس

در زیر، ویژگی‌های اصلی هر نوع پوست را شرح می‌دهیم.

پوست معمولی

این پوست نه خیلی خشک است و نه خیلی چرب است. بافتی منظم و بدون نقص و ظاهری تمیز و نرم دارد و نیاز به مراقبت خاصی ندارد.

پوست حساس

پوست حساس بیشتر مستعد واکنش به محرک‌هایی است که پوست معمولی هیچ واکنشی به آن‌ها ندارد. این یک پوست شکننده است که معمولاً با احساس ناراحتی مانند گرما، سفتی، قرمزی یا خارش همراه است. این نوع پوست عملکرد سدی (یا محافظ) خود را از دست می‌دهد و باعث می‌شود میکروارگانیسم‌ها و مواد محرک به راحتی وارد آن شوند و احتمال ابتلا به عفونت و واکنش‌های آلرژیک را افزایش می‌دهند.

پوستی لطیف است که برای مبارزه با خشکی، زبری و ظاهر همیشگی خود نیاز به مراقبت بیشتری دارد. گاهی به جای حساس، پوست تحریک شده نیز گفته می‌شود، اما این اصطلاحات مترادف هستند و هیچ تفاوت پوستی بین آن‌ها وجود ندارد.

آفتاب و پوست حساس

پوست‌های حساس در برابر آفتاب می‌توانند به شدت آسیب پذیر باشند. پس مطمئن شوید که بدون کرم ضد آفتاب با UV بالای ۵۰ که بافت سبکی دارند از خانه بیرون نمی‌روید. کرم ضد آفتاب و لوازم آرایشی که بافت سنگین دارند اصلاً برای پوست حساس مناسب نیستند.

پوست خشک

در بسیاری از موارد خشکی پوست در اثر عوامل خارجی مانند آب و هوا، رطوبت کم هوا و غوطه ور شدن در آب داغ ایجاد می‌شود و معمولاً موقتی است. با این حال، برای برخی افراد ممکن است بیشتر اتفاق بیفتد و حتی یک بیماری مادام العمر باشد. از آنجایی که پوست خشک می‌تواند ترک بخورد و آن را بیشتر در معرض باکتری قرار دهد، اگرچه به طور کلی این موضوع جدی نیست، ممکن است باعث سایر اختلالات پوستی مانند اگزما شود یا اگر به درستی مدیریت نشود، مستعد ابتلا به عفونت است.

علائم و نشانه های پوست خشک

علائم و نشانه‌های پوست خشک ممکن است بسته به عوامل مختلفــی مانند سن، وضعیت سلامت یا علت آن‌ها متفاوت باشد. به طور کلی با احساس سفتی و زبری مشخص می‌شود. همچنین ممکن است رنگ خاکستری به همراه داشته باشد و پوسته پوسته شدن پوست، خارش، قرمزی و ترک‌های کوچک ایجاد شود. ترک‌خوردگی پوست معمولاً در پوست‌های بسیار خشک مشاهده می‌شود و ترک‌های کوچکی را ایجاد می‌کند که در موارد جدی‌تر ممکن است عمیق‌تر و حتی خونریزی کند.

پوست آتوپیک یک بیماری پوستی است که با خشکی پوست مشخص می‌شود که منجر به پوسته پوسته شدن و تحریک و علائم ناراحت کننده مانند خارش می‌شود. علت اصلی، استعداد ژنتیکی است، اگرچه عوامل دیگری نیز ممکن است باعث بروز آن یا تشدید آن شود که ممکن است محیطی، آلرژیک، مربوط به غذا و حتی با برخی لباس‌ها باشد.

پوست چرب

پوست چرب ظاهری متخلخل، مرطوب و روشن دارد. این به دلیل تولید بیش از حد چربی توسط غدد چربی ایجاد می‌شود و معمولاً به دلایل ژنتیکی و یا هورمونی تعیین می‌شود. در نوجوانان و جوانان زیر 30 سال شایع است و معمولاً مربوط به بروز آکنه است.

پوست ترکیبی

بر اساس محل قرارگیری آن، ویژگی‎های پوست خشک و چرب را نشان می‌دهد زیرا توزیع غدد چربی و عرق همگن نیست. ناحیه‌ای که چربی بیشتری دارد معمولاً ناحیه T (پیشانی، بینی و چانه) است، در حالی که پوست گونه‌ها طبیعی یا خشک است.

پوست فلس دار

تحریک مکرر پوست در اثر عوامل محیطــی مانند آفتاب، باد، خشکی یا رطوبت بیش از حد ممکن است باعث پوسته پوسته شدن پوست شود، یعنی جدا شدن پوسته‌های بزرگ از اپیدرم، که گاهی شبیه گرد و غبار ریز به نظر می‌رسد. با این حال، پوسته پوسته شدن ممکن است نتیجه برخی شرایط، مانند یک واکنش آلرژیک، عفونت قارچی یا استافیلوکوک، اختلال سیستم ایمنی یا سرطان، و درمان‌های سرطانی باشد. در این موارد، پوسته پوسته شدن پوست معمولاً با خارش همراه است.

لکه‌های قرمز

تعداد زیادی علل و بیماری‌های پوستی برای ظهور لکه‌های قرمز یا بثورات وجود دارد، از جمله عفونت، گرما، آلرژن‌ها، اختلالات سیستم ایمنی و داروها.

خال‌های پوستی

خال‌ها نقاط یا لکه‌های تیره‌ای روی پوست هستند که معمولاً در دوران کودکی و نوجوانی ظاهر می‌شوند. آن‌ها توسط گروه‌هایی از سلول‌های رنگدانه ایجاد می‌شوند. به طور کلی آن‌ها بی ضرر هستند، اما بهتر است در صورت تغییر اندازه، شکل یا رنگ، یا در صورت بروز خارش یا خونریزی، آن‌ها را با یک متخصص پوست بررسی کنید، زیرا ممکن است برخی از آن‌ها سرطانی شوند.

نتیجه

به طور کلی، توجه به ظاهر پوست بسیار مهم است، زیرا صرف نظر از نوع پوست شما، ویژگی‌های خاصی وجود دارد که می‌تواند یکنشانه مشکل پوستی باشد.

almirall.com

مریم تقی نژاد
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *