جوش صورت چیست و چگونه بوجود می‌آید؟ راه‌های درمان جوش چیست؟

جوش

جوش صورت و بدن مشکلی آشنا برای همه افراد است که معمولاً در سنین جوانی و نوجوانی با آن درگیر هستند. البته این مشکل تنها محدود به همین محدوده سنی نیست و ممکن است در هر سن و سالی رخ دهد. معمولاً تغییرات هورمونی در سنین نوجوانی باعث ایجاد جوش می‌شود اما بعضی مواقع ممکن است این مشکل نشانه‌ای از یک بیماری باشد. بنابراین توجه به نوع آن و محل آن می‌تواند به شما در شناخت وضعیت فعلــی بدنتان کمک کند.

نکته: جوش زمانی اتفاق می‌افتد که غده‌های چربــی فعال می‌شوند.

سن نیز در بروز جوش موثر است؟

نوجوانان بیشتر در منطقه پیشانی، چانه، بینی و اطراف دهان هستند. این در حالی است که خانم‌های بالغ ممکن است در مناطق پایین صورت و خط فک تجربه کنند. متخصصان بر این عقیده هستند که هورمون در این الگو نقش مهمــی را ایفا می‌کند.

جوش‌های چرکی چند دسته است؟
انواع جوش صورت

1.جوش‌های سر سیاه یکی از انواع جوش صورت هستند و زمانی ظاهر می‌شوند که منافذ باز پوست با ترکیبی از سلول‌های مرده‌ی پوست و چربی اضافه‌ای که توسط غده‌های چربی ترشح می‌شود (سبوم)، مسدود  می‌شوند.

2.جوش‌های سرسفید (در اصطلاح فنی به آنها «کومدون» گفته می‌شود) فولیکول های مو یا منافذ مسدودشده پوست هستند.

3.جوش قرمز(پاپول) جوش چرکی(پوسچول): در این نوع آکنه، ناحیه اطراف برآمدگی با پوست قرمزرنگ، ملتهب و متورم مشخص است

4.جوش‌های ندولار و کیستیک از نوع شدیدی از انواع جوش صورت هستند که می توانند باعث عوارض پوستی شدید و زخم های دائمی شوند.

چرا صورت جوش میزند؟

بسته به اینکه جوش‌ها ممکن است کجای صورت باشند، می توانند نشان دهنده عدم تعادل دستگاه گوارش و تنفسی و همچنین عدم تعادل هورمونی باشند.جوش‌ها همچنین می توانند نشانه کبد یا کلیه سمی، فشار خون بالا عفونت باکتریایی و بیماری هم باشند. جوش‌زدن روی چانه و پیشانی معمولا با مشکلات معده و دستگاه گوارش همراه است. منطقه چانه مربوط است به روده کوچک و ممکن است نشان دهنده تجمع سموم و یا لزوم به کار بردن فیبر بیشتر در برنامه غذایی باشد.

جوش زدن منطقه پیشانی می تواند نشان از کم آبی بدن و یا آلرژی به غذاهای پروتئینی باشد. جوش‌های روی گونه معمولا به دلیل مشکلات تنفسی به وجود می آیند. اگر نزدیک به خط مو جوش‌های سر سفید و سر سیاه را تجربه کردید ممکن است علت محصولات مربوط به مویی باشد که استفاده می‌کنید.

علل به وجود آمدن جوش:

ژنتیک:بروز جوش به میزان بالایی به ژنتیک بستگی دارد./ هورمون ها:تغیییرات هورمونی مانندبلوغ جنسی و قائدگی. / بعضی از عفونت ها / رژیم غذایی:رژیم های حاوی قند خون بالا بر جوش‌ها تاثیر دارد. / استرس / حامللگی / وراثت
تعریق زیاد / کاهش مصرف ویتامین E و A و… بعضی از علل بروز جوش هستند.

راه‌های درمان چیست؟

جوش‌هایی که بر اثر بیماری ها و یا هورمون ها هستند باید چکاپ شوند و زیر نظر پزشک دارو و درمان مخصوص تجویز شود. ولی در غیر اینصورت اگر کاملا بدن سالم و همچنین تغذیه سالمی دارید،می توانید از محصولات شیمیایی مطمئن استفاده کنید.

مریم تقی نژاد
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *